Therapiepraktijk voor healing en coaching

ARTIKEL UIT MARGRIET

MODELLEN VAN TOEN MOEDERS VAN NU

Monique en dochter SanneHoe ben je ooit ontdekt?
"Toen ik vijftien was, deed ik auditie voor een filmrol. Die vond plaats bij Modelplanning, een bekend modellenbureau in die tijd. De week daarna begon ik al als model. "

Wat vond je leuk aan het modellenwerk?
"De vrijheid, het reizen, de mensen die je ontmoet en de centjes natuurlijk."

En wat vond je minder?
"Het oppervlakkige en het altijd maar dun moeten zijn."

Hoe omschrijf je je kledingstijl?
"Cowboy chic?"

Wat zou je ervan vinden als een van je kinderen voor het modellenvak zou kiezen?
"In het geval van Sanne: hartstikke leuk, als ze maar niet op dieet gaat en zolang ze er maar iets naast doet om zich verder te ontwikkelen. En wat Joshua betreft: wat hij maar wil, maar ook nog iets erbij s.v.p."

Nog een leuke anekdote?
"We hadden in een zonnig oord foto 's gemaakt voor een of andere hotelfolder en ik had die middag nog even op een paard gezeten: 'Natuurlijk, ik wel best nog even op die Arabier in bikini' (om twaalf uur 's middags, als de zon op z'n heetst is!). Het gevolg was dat ik van top tot teen verbrand en zo rood als een kreeft het vliegtuig in stapte ... "

Wat doe je nu, na je modellencarrière?
"Ik heb boulimia en anorexia gehad, maar ben helemaal genezen. Over die periode heb ik een boek geschreven, dat nu in de winkels ligt: Monster & Mo, Nooit meer op dieet. Het beschrijft hoe ik deze afschuwelijke ziektes heb overwonnen. Ik hoop dat het meisjes en jonge vrouwen helpt die kampen met eetstoornissen. Maar ik heb het niet alleen voor hen geschreven; het is ook bedoeld voor ouders' vrienden en familie leden en verder natuurlijk voor wie het maar wil lezen. En dan heb ik ook nog een therapiepraktijk voor healing en coaching, daar ben ik nu alweer zo'n achttien jaar mee bezig."

Wil je nog iets kwijt?
"Dat ik model-zijn een vak vind. Dat is iets wat 'men' vaak niet begrijpt."


<< Pagina terug

Logo Monique Rosier
Tekst Monique Rosier
Home
Voor Wie
Monique Rosier
Therapie
opleiding coach
Eetverslaving
Mijn Boek
In de Media
Reacties
Reacties
Maak een afspraak
Info & Contact