Therapiepraktijk voor healing en coaching
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Monique Rosier in KRO De Wandeling
Van patiënt naar hulpverlener


Het verhaal van Monique Rosier. Jarenlang was Monique Neerlands meest ideale schoondochter. Zij schitterde van 1982 tot 1986 in de rol van Pien in de zeer populaire televisieserie Zeg 'ns Aaa. Heel Nederland was gek op Pien. Wat niemand wist, was dat in diezelfde tijd Monique meerdere keren per dag boven het toilet hing om alles wat zij gegeten had weer kwijt te raken. Monique had anorexia en probeerde op alle mogelijke manieren dun te blijven.

Op het dieptepunt van haar leven; de ene ziekenhuisopname na de andere, haar carrière die in puin lag, haar vriend David die haar verlaten had om plotseling te trouwen met de Amerikaanse actrice Whoopi Goldberg, leerde zij in Amerika over bijeenkomsten voor eetverslaafden. Een vrouw daar vertelde haar over 'het vrije eten' en dit redde haar leven.

Inmiddels coacht Monique alweer 25 jaar mensen met eetproblemen in het vrije eten. Monique is van mening dat het lichaam doorgaans tegen je zin eten opslaat als vet. Maar als het lichaam je leert vertrouwen, als het weet dat jij ja durft te zeggen tegen eten, als het weet dat het nooit iets tekort zal komen, dan laat het die defensieve houding varen. Monique is daarvan het levende bewijs. Zij is al 25 jaar op hetzelfde gewicht en kan eten wat ze wil. Vanaf januari 2013 krijgt elke middelbare school in Nederland jaarlijks bezoek van een GGZ-consulent. Zij hebben een gesprek met elke leerling, met speciale aandacht voor obesitas. We worden te dik in Nederland en dat gebeurt op steeds jongere leeftijd. Monique bezoekt met Sander de Kramer een middelbare school in haar geboorteplaats Bergen om te kijken wat de leerlingen tegenwoordig in hun lunchbox meenemen en geeft voedingsadviezen.


<< Pagina terug

Logo Monique Rosier
Tekst Monique Rosier
Home
Voor Wie
Monique Rosier
Therapie
Eetverslaving
opleiding coach
Mijn Boek
In de Media
Reacties
Reacties
Maak een afspraak
Info & Contact