Therapiepraktijk voor healing en coaching


 
Logo Mo&Co
 
Nieuwsbrief Mo&Co, Editie 03 - Jaargang 2012
 
 
 
 

LEF

De nieuwe uitgave van het tijdschrift LEF (Glossy voor…verslaafden!) ligt in de winkel (o.a. Bruna). Monique kreeg de kans om uitgebreid te delen, maar liefst  8 pagina’s interview en foto’s en ze staat op de cover!

Boek beleeft herdruk!

Uitgeverij Christofoor kondigde deze week aan Monster&Mo nooit meer op dieet te gaan herdrukken. Fantastisch!
Mo&Co kliniek vordert niet…

In de vorige nieuwsbrief vertelden we al dat er door allerlei omstandigheden vertragingen waren opgelopen. Inmiddels hebben we na veel besprekingen en berekeningen moeten constateren dat er op dit moment te weinig (financieel) perspectief is om de kliniek te verwezenlijken. Voorlopig houden we het bij het oude vertrouwde, terwijl we rustig doorgaan met nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. Ook Monique zelf is natuurlijk niet goed in loslaten en ze vond het zeker niet gemakkelijk om zich terug te trekken. Maar als alle omstandigheden tegen zitten heeft het geen zin om je uit te putten en tegen de stroom in te blijven vechten… De tijd is blijkbaar NU nog niet rijp. Er komen nieuwe kansen!


Mo-coach training

Het grote project rond de kliniek mag dan (voorlopig) zijn opgeschort, we willen toch binnenkort alvast op eigen wijze gaan starten met de training tot Mo-coach. Monique wil een groep samenstellen van ervaringsdeskundigen die hier in therapie zijn geweest en uit hun eetverslaving zijn gekomen d.m.v. het vrije eten. Samen te delen en te helen; een jaar tijd om jezelf verder te ontwikkelen. Een onderzoek naar hoe jezelf en anderen te 'voeden' en te sterken zodat je intuïtief vaardiger kunt worden om lotgenoten beter te kunnen ondersteunen om de door ons verworven vrijheid van eetverslaving eigen te maken.

Het uitgangspunt is een jaar lang om de week op zaterdag (met uitzondering van vakantieperioden) samen te komen. Monique zal zelf het grootste deel van de dagen verzorgen, maar er worden ook gastdocenten gevraagd een bijdrage op hun eigen vakgebied te leveren. Prijs: € 150 ex btw per dag. Er zijn maximaal 10 plaatsen beschikbaar dus geef snel bij christiane@moniquerosier.com aan als je interesse hebt.
Meer mens zijn

Velen van jullie kennen mij wellicht van de MO-meidendag. Ik ben Esther Kuijsten, psychologe en sinds een half jaar echt bevrijd van een jarenlange ernstige eetstoornis.
Monique heeft mij geleerd om liefdevol te gokken met eten. Hierdoor voel ik me nu vrij van de dwang die ik me altijd oplegde. Ook heeft ze me leren gokken met alles wat er verder in het leven op mijn pad komt. Ik ben haar enorm dankbaar voor haar hulp. Ik voel me krachtiger dan ooit en ben 'meer mens' geworden.

Vanuit deze dankbaarheid is mijn ambitie geboren om mijn coachingspraktijk 'Meer mens zijn' te starten. Ik coach mensen die (grotendeels) bevrijd zijn van hun eetstoornis bij loopbaan- en levensvraagstukken. Ik ga ervan uit dat wanneer de obsessie met eten en gewicht er niet meer is, er ruimte ontstaat om je bezig te houden met deze vraagstukken.

In mijn coaching leer je te luisteren naar je hart, naar datgene wat je diep van binnen het liefste wilt. Doel daarbij is dat jij in je kracht komt te staan en 'meer mens' wordt!

Voor meer informatie over mij en mijn praktijk verwijs ik je naar mijn site www.meermenszijn.nl


The Curvy Style

Ik weet niet of jullie me nog kunnen herinneren van de laatste Mo-dag (ik was het meisje dat zong) maar ik heb nieuws: Ik ben een blog begonnen, The Curvy Style. Monique vroeg me om een paar regels te schrijven ter aankondiging in de nieuwsbrief.

Hallo, ik ben Rosanna, 22 jaar en sinds een jaar eetverslavingsvrij. Ik ben sinds kort een blog gestart waar ik regelmatig zal posten over mode, food, lifestyle en typische vrouwen dingen. Ik ben The Curvy Style begonnen omdat ik zelf curvy ben en ik door te schrijven bij elke letter meer zelfvertrouwen krijg over mezelf en mijn lichaam. Maar, dit betekent niet dat dit alleen een blog is voor vrouwen met rondingen! The Curvy Style is mijn manier om te laten zien dat iedere vrouw haar lichaam kan omarmen, ongeacht welke shape of size ze ook is! Door het schrijven kom ik steeds meer in mijn kracht te staan omdat mijn lichaam niet langer een andere vorm hoeft te hebben. Ik nodig je dan ook van harte uit om eens een kijkje te nemen en wie weet krijg jij hier het als ik een enorme confidence boost van!

Heb je vragen? Dan kun je mailen naar rosannafunnekotter@gmail.com


Monique Rosier

 

www.moniquerosier.com

 

De kunstwerken in deze nieuwsbrief zijn wederom van Marie-Thérèse Mentink.

 Logo Monique Rosier
Tekst Monique Rosier
Home
Voor Wie
Monique Rosier
Therapie
Eetverslaving
Mijn Boek
In de Media
Reacties
Nieuwsbrieven
Maak een afspraak
Info & Contact