Therapiepraktijk voor healing en coaching
 
Logo Mo&Co
 
Nieuwsbrief Mo&Co, Editie 03 - Jaargang 2014
 
 
 
 

MO&CO MEETING

De eerste Mo&Co Meeting na de vakantiestop vindt plaats op zondag 21 september.
De meeting wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur op een nieuwe locatie: Scenter, op de Hoofdstraat 152 te Driebergen en kost per persoon € 80 inclusief lunch. Dit bedrag kun je overmaken op NL26ABNA0553667653 (dan krijg je een kwitantie) of je neemt het contant mee. Geef je snel op bij: christiane@moniquerosier.com





NIEUWE MO & CO TRAINING

In september 2012 startte de eerste training tot Mo-coach. Gedurende 11 maanden hebben cliënten die zich door Monique Rosier hebben laten coachen hieraan deelgenomen.

Voel jij ook de behoefte om de vrijheid die je hebt verworven door te geven aan anderen? Dan biedt deze training de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en daarna anderen op deze manier te gaan ondersteunen. Samen te delen en te helen; een jaar tijd om sterker, wijzer, liefdevoller en heler te worden. Een onderzoek naar hoe jezelf en anderen te 'voeden' en te sterken zodat je intuïtief vaardiger wordt. Monique zegt zelf altijd dat ze een betere coach is geworden door jullie!

Het uitgangspunt voor komend seizoen is wederom een jaar lang om de week op zaterdag samen te komen. Monique zal zelf het grootste deel van de dagen verzorgen, maar er worden ook gastdocenten uitgenodigd om jullie vanuit hun eigen vakgebied te inspireren.

Dit is een doorlopende training waar alle niveaus in ontwikkeling welkom zijn. Dus ook degenen die de vorige hebben gevolgd. Zo blijf je je door-ontwikkelen! Twijfel je of je 'vrij genoeg' bent om deze opleiding te starten, neem dan even contact op met Monique om te overleggen.

De training wordt 15x om de week op zaterdag gegeven. De data houden rekening met alle schoolvakanties en zoveel mogelijk met feestdagen:



Za 1 november
Za 15 november
Za 29 november
Za 13 december
Za 10 januari
Za 24 januari
Za 7 februari
Za 7 maart
Za 21 maart
Za 11 april
Za 25 april
Za 16 mei
Za 30 mei
Za 13 juni
Za 17 juni

De prijs is € 199 inclusief btw per dag. Voor de synergie in de groep is het van belang dat de continuïteit gewaarborgd is. Als je je opgeeft, is dit dus voor de gehele training. Het is de bedoeling dat het totaalbedrag à € 2985 vooraf wordt betaald.





Narhea maakt theater

Vijf jaar geleden kwam ik in therapie bij Monique Rosier (zeg 'ns Aaa). Zij leerde me dat je naar buiten kan komen met de worstelingen van het leven, in welke uitingsvorm dan ook, zonder 'gezichtsverlies' te leiden. Het maakt je niet minder als je een eetstoornis hebt, of een rookverslaving, soms niet wilt leven omdat het simpelweg niet vol te houden is. Iedereen weet het, maar de praktijk is anders. Schaamte en zwijgen.

Dankbaar ben ik, dat zij me leerde dat spreken zoveel kracht geeft en dat ik nu, 5 jaar later, THEATER mag maken met deze thema's van het leven. Dat er zoveel mensen zijn die zich aansluiten bij mijn projecten die ik inmiddels ONZE projecten mag noemen. Dat we mensen 'iets' mogen geven en ook zoveel terug krijgen. Dat ik het mooiste vak van de wereld mag uitoefenen én daarmee door Nederland mag reizen.


Powerwijven, over het overleven van seksueel geweld, is onze eerste voorstelling die zo succesvol verloopt. En nu ook onze tweede, HappyPeople, een voorstelling over depressie. De volgende voorstelling zal als thema verslaving hebben.

Ik ben gelukkig en dankbaar.

Hier gaat voor mij theater over. En ik ben blij dat ik leef.

Narhea







NATHALIE GOES SKINNY

Als ik slank ben, dan……
kan ik pas echt leven
is het leven makkelijker,
is het leven vrolijker,
word ik wel voor vol aangezien,
maar dan op de positieve manier,
koop ik mooie kleren.

Dit rijtje kon ik nog wel heel veel langer maken. Vroeger. NU niet meer. Dankzij Monique stel ik mijn leven niet meer uit tot wanneer ik later groot ben. Ik leef NU en zonder eetgedoe is het leven makkelijker, ben ik vrolijker en zie ik mezelf weer voor vol aan. En…. koop ik mooie kleren. Alleen dat laatste was voor mij niet zo makkelijk. Door bewust nooit echt mijn interesse voor kleding te ontwikkelen en me daar afzijdig van te houden, om enerzijds niet teleurgesteld te worden door wat ik wel wilde, maar niet paste, en door te denken mezelf hiermee te 'stimuleren' (straffen…) om af te vallen en te zeggen: "Je mag je pas mooi kleden als je mooi (en dus slank) bent." was mijn kennis van en kijk op kleding ver te zoeken. Om daar verandering in te brengen, heb ik de liefdevolle gok genomen om hier hulp bij te zoeken.

En die vond ik bij Hermina de Vries. Zij is, zoals ze zelf noemt, een wondervolle vrouw en schrijft een blog voor andere wondervolle vrouwen, met inspiratie voor zelfvertrouwen en styling. We zijn samen gaan winkelen en ze heeft me van alles laten zien en laten passen. Als kers op de taart kreeg ik ook nog een 'pluspunten' rapport, met daarin mijn pluspunten en hoe ik die kan benadrukken. Niet wegmoffelen of verbloemen van de dingen waar je niet blij mee bent, maar benadrukken waar je blij mee bent!

Ik liep de winkel uit met een aansluitende spijkerbroek, in mijn ogen veel te skinny…. Vreselijk staan twijfelen of ik die zou kopen, maar het liefdevolle gokje gewaagd… En hoe enthousiast was mijn vriend en hoe blij ben ik inmiddels met deze broek! Ik heb die dag meer gekocht dan alleen die broek en sindsdien ben ik al een aantal keer een winkel binnengelopen en heb soms wat gekocht, waar ik vroeger 100 excuses had bedacht, om NIET die winkel binnen te gaan.

Langzaamaan begint mijn interesse en gevoel voor mode te groeien en vorm te krijgen. En kan ik 's morgens kiezen wat ik aantrek, in plaats van dat ik uit dat beetje wat ik heb, gewoon moet pakken wat niet in de was zit.

Ongeveer drie jaar geleden bedacht ik me, dat als ik mijn zoon voor het eerst naar school zou brengen, ik daar slank wilde staan. En gisteren was die eerste schooldag daar. Niet slank. Wel gelukkig. En als lekker wijf in mooie kleren. Een mooie aansluitende spijkerbroek namelijk! Liefs, Nathalie

P.S. Naast Hermina's blog (www.wondervol.nl, inspireert me de door haar ook opgerichte facebook groep Wondervolle Mode me (https://www.facebook.com/groups/ wondervollemode).




MTHM EXPOSEERT

De prachtige kunstwerken in deze nieuwsbrief zijn wederom van de hand van Marie-Thérèse Mentink. Zij exposeert op 11 en 12 oktober tijdens de atelierroute te Huizen: www.atelierroutehuizen.nl





Liefs, Monique en Christiane





Monique Rosier

 

www.moniquerosier.com

 

De kunstwerken in deze nieuwsbrief zijn van MTHM (www.mthm.nl)

Nieuwsbrieven kun je altijd nalezen op de www.moniquerosier.com

 



Logo Monique Rosier
Tekst Monique Rosier
Home
Voor Wie
Monique Rosier
Therapie
Eetverslaving
Mijn Boek
In de Media
Reacties
Nieuwsbrieven
Maak een afspraak
Info & Contact